- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Bezglutenowe ciasteczka budyniowe

Bezglutenowe ciasteczka budyniowe

Chciałam napisać, że ciasteczka są szybkie i proste w przygotowaniu, ale chyba bym Was wtedy trochę okłamała. Samo przygotowanie ciasta, wałkowanie, wycinanie i pieczenie nie zajmuje dużo czasu. Najdłużej czeka się aż ciasto się schłodzi, u mnie około 2 godziny. Nie polecam skracać sobie tego czasu poprzez wkładanie ciasta do zamrażalnika – z wierzchu będzie kamień a w środku miękkie. Ciasto musi być porządnie schłodzone i twarde, w przeciwnym razie wałkowanie będzie katorgą. Bezglutenowe ciasteczka budyniowe są kruche, lekko kakaowe i delikatnie słodkie. Smakują jak deserowa czekolada. Jeśli lubicie ciasteczka mocno kakaowe możecie do ciasta dodać łyżeczkę kakao. Można je przechowywać w zamkniętym pudełku np puszce przez kilka dni.  

 

Bezglutenowe ciasteczka budyniowe

Składniki na 2 blachy ciasteczek

 

PRZYGOTOWANIE

 

 

Smacznego 🙂