• Czego używam w mojej kuchni
  • Kontakt
  • O mnie i o blogu
  • Współpraca
Kuchnia bez glutenu
  • Ciasta
    • Babki
    • Bez pieczenia
    • Biszkoptowe
    • Drożdżowe
    • Kruche i tarty
    • Muffinki
    • Serniki
    • Tłusty czwartek
    • Torty
    • Ucierane
  • Ciasteczka
  • Pieczywo
    • Bułki
    • Bułki na słodko
    • Pieczywo na drożdżach
    • Pieczywo na zakwasie
  • Śniadanie
    • Pancakes
    • Pasta kanapkowa
    • Gofry
    • Naleśniki
    • Owsianki i inne
  • Okazje
    • Boże narodzenie
    • Tłusty czwartek
    • Urodziny
    • Wielkanoc
  • Dania główne
    • Bez mięsa
    • Curry
    • Pizza
    • Kasze i ryż
    • Na słodko
    • Makarony
    • Mięso
    • Tarty na słono
    • Zupy kremy
  • Przekąska
  • Dodatki
  • Sałatki
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
DRUKUJ DRUKUJ
Ciasteczka, Okazje, Tłusty czwartek  /  01/02/2021

Bezglutenowe pączusie na serku homogenizowanym

by Sylwia
Bezglutenowe pączusie na serku homogenizowanym

Bezglutenowe pączusie na serku homogenizowanym

Tworząc ten przepis eksperymentowałam ze składnikami, co ostatecznie przełożyło się na 4 różne przepisy – po eksperymentach miałam w domu około 60 pączków  🙂 Nie wrzucę jednakże wszystkich, gdyż dwa z nich od razu odrzuciłam a z dwóch pozostałych wybrałam najlepszy. Poniżej opiszę Wam pokrótce jakie przepisy  i dlaczego odrzuciłam, żebyście wiedzieli w razie czego jakich błędów nie popełniać, gdyście chcieli eksperymentować z własnymi składnikami.

  • Pączki do których dodałam tylko mąkę ryżową i ziemniaczanej w zbyt dużej ilości – choć zaraz po usmażeniu były dobre, szybko zrobiły się suche.
  • Pączusie bez łusek babki jajowatej a z mielonym siemieniem lnianym – nie byłam w stanie ich zjeść, gdyż zapach i smak siemienia tak mi przeszkadzał.
  • Pączki z przewagą mąki owsianej i tapioką – jak dla mnie zbyt gumiaste wyszły.

Wchłanialność oleju. W poście sprzed roku Pączki serowe bez glutenu, opisałam dokładnie co należy zrobić, aby ograniczyć wchłanialność oleju. Zdanie to  podtrzymuje:

  • dodaj do ciasta spirytus lub ocet np jabłkowy
  • porządnie rozgrzej olej
  • z surowego ciasta uformuj gładkie kulki – dlatego też ciasto musi być na tyle zwarte, żeby można było to wykonać. Według mnie metoda nakładania ciasta z łyżki nie sprawdzi się, przy każdym rodzaju pączków. Wiem, że im ciasto luźniejsze, tym pączusie bardziej  miękkie i dłużej utrzymują świeżość, ale mogą też chłonąć sporą ilość tłuszczu. Jeśli u Was ta metoda się sprawdzi, dajcie znać w komentarzu.

Świeżość. Według mnie pączusie z tego przepisu najlepsze są do 5-6 godzin od usmażenia. Potem nadal są w miarę miękkie, ale jak to mówi mój mąż “należy czymś popić” 😉

Pamiętajcie, że na blogu jest już jeden przepis na serowe pączusie –Pączki serowe bez glutenu  . Polecam Wam go bardzo, gdyż pączusie na serku twarogowym (u mnie z wiaderka) są bardzo dobre, mięciutkie, puszyste. A dodatkowo w zakładce OKAZJE – TŁUSTY CZWARTEK inne karnawałowe smakołyki.

Bezglutenowe pączusie na serku homogenizowanym – składniki i przygotowanie

Składniki na 12-15 malutkich sztuk

  • 150 g serka homogenizowanego (u mnie naturalny)
  • 1 jajko
  • 20-30 g cukru (można pominąć w smakowym serku)
  • 120-130 g mąki bezglutenowej np
    • 40 g mąki owsianej bez glutenu
    • 50 g mąki ryżowej
    • 30-40 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka spirytusu
  • 5 g łusek babki jajowatej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

PRZYGOTOWANIE

  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Następnie odstawiamy na około 10 minut, aby ciasto zgęstniało.

  • Zaczynamy nagrzewać olej – u mnie trwa to 10-15 minut, na średniej mocy.
  • Po tym czasie mocno naoliwioną ręką formujemy małe kulki. Ja proponuje zrobić to tak: talerzyk porządnie smarujemy olejem – będziemy na niego odkładali kuleczki, to samo robimy z małą łyżeczką. Do miseczki wlewamy 2-3 łyżki oleju. Naoliwioną łyżeczką nabieramy porcję ciasta, przekładamy na natłuszczone dłonie i formujemy kuleczkę, którą następnie odkładamy na talerzyk. Tak postępujemy z całym ciastem. W razie potrzemy dłonie natłuszczamy olejem z miseczki.

  • Pączusie wrzucamy do porządnie rozgrzanego oleju i smażymy kilka minut, do uzyskania jasno brązowego koloru.

  • Wyciągamy na ręcznik kuchenny, żeby ociekły z oleju. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • Zimne obsypujemy cukrem pudrem, obtaczamy w cukrze lub polewamy dowolną polewą.

Smacznego 🙂

 

 

Bezglutenowe pączusie na serku homogenizowanym

 

Polub i zasubskrybuj:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • bez glutenu
  • serek homogenizowany

Zobacz wpisy

Chleb owsiano ryżowy na kefirze
Bezglutenowe pączki bez jajek

4 komentarze

  • Anna
    09/02/2021

    A można użyć jajka zamiast babki jajowatej?

    Reply
    • Sylwia
      09/02/2021

      Witam,

      Nie , gdyż w tym przepisie łuski babki jajowatej nie tylko dodają elastyczności ale również zagęszczają ciasto, dzięki czemu nie trzeba dodawać zbyt dużej ilości mąki.
      Łuski babki jajowatej można zastąpić siemieniem lnianym mielonym – należy dać do ciut więcej niż łusek, ale w przeciwieństwie do łusek siemię według mnie jest wyczuwalne.
      Można łuski pominąć i dodać więcej mąki (każdego rodzaju trochę więcej) ale pączusie w tym przypadku zrobią się szybciej suche.
      Trzecia możliwość to zastąpienie łusek i mąk jednorodnych uniwersalnym miksem bezglutenowym – on ma w sobie zagęszczacz, więc powinno być ok.

      Pozdrawiam
      Sylwia

      Reply
  • Luiza
    02/02/2021

    Czy można pominąć lub czym zastąpić babkę jajowatą??

    Reply
    • Sylwia
      02/02/2021

      Witaj,
      Łuski babki jajowatej można zastąpić zmielonym siemieniem lnianym – należy dać go ciut więcej niż łusek. Pączusie na siemieniu wychodzą trochę bardziej gumiaste i niestety smak siemienia jest dosyć mocno wyczuwalny – dla mnie są nie do zjedzenia, ale mojemu mężowi to nie przeszkadzało.
      Zamiast łusek i jednorodnych mąk można użyć miksu bezglutenowego, tam już jest zagęszczacz.
      Można łuski również pominąć, należy wtedy dać więcej mąki. Minusem takiego rozwiązania jest krótka świeżość – podejrzewam, że pączki będą dobre do godziny po usmażeniu.

      Pozdrawiam

      Reply

Podziel się swoim komentarzem Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Cześć! Mam na imię Sylwia i bardzo miło mi Cię tu gościć.

Kuchnia bez glutenu to mój elektroniczny notatnik, w którym od 2018 roku zapisuje wszystkie moje przepisy na bezglutenowe dania. Staram się pokazać, iż dieta bezglutenowa nie musi być nudna a osoby z alergiami nie są skazane na bezglutenowe gotowce.

Mam nadzieję, że moje przepisy  przypadną Ci do gustu i znajdziesz tutaj coś dla siebie.

Czytaj więcej…

szukaj na blogu

MÓJ INSTAGRAM

kuchnia.bez.glutenu

🍞Bezglutenowy chleb z garnka🍞

[Wpis powstał w ramach współpracy]

🔺Testowałam 3 różne przepisy na chleb z gara. Inne mąki, mniej wody i łusek, więcej wody i łusek. Ten, który Wam publikuje wg mnie jest najlepszy. 
🔺Nie przechowujcie go za długo w foliowym woreczku, bo może spleśnieć - wiem z doświadczenia 😁
🔺Lista składników na 4 zdjęciu a dokładny opis przygotowania ze zdjęciami krok po kroku znajdziecie na blogu 🔹kuchniabezglutenu.pl🔹
🔺Swój chlebek upiekłam w garnku żeliwny firmy @florina_polska o średnicy 24 cm, który dostaniecie w sklepie @zasmakujradosci 
🔺Garnek sprawdził się idealnie, chlebek w środku był wilgotny a skórka dobrze wypieczona i chrupiąca - chrupkość zanika w miarę ochładzania chleba. 
🔺Garnek Hierro jest wielofunkcyjny, gdyż nadaje się nie tylko do pieczenia, ale również gotowania czy duszenia. Można go używać na każdego rodzaju kuchence oraz płycie indukcyjnej. Jest prosty w utrzymaniu czystości - jeśli coś się przypiecze, wystarczy namoczyć a następnie normalnie umyć. Można do również myć w zmywarce. Dania z takiego garnka zachowują swoją soczystość, doskonały smak i aromat - polecam serdecznie 🙂

🔔A teraz niespodzianka. 
Mam dla Was, do rozdania właśnie taki garnek żeliwny jak widzicie na zdjęciu 🥰 
🔸Co należy zrobić?
👉obserwować profil @florina_polska oraz @zasmakujradosci 
👉będzie mi miło jeśli polubisz też mój profil 
👉odpowiedz na krótkie i proste pytanie: Jeśli pieczywo to na drożdżach czy zakwasie? Jakie wolicie? 

🔔Rozdanie trwa od 5.03 do 7.03 do godz 18. Wyniki 8.03. Wygrywa 1 losowo wybrana osoba. Powodzenia 🙂

#bezglutenu #bezlaktozy #bezjaj #bezglutenowe #chlebzgarnka #celiakia #wiemcojem #zdrowejedzenie #zdroweprzepisy #domowewypieki #pieczywo #pieczywobezglutenowe #bezglutenowepieczywo #chlebbezglutenowy #wzjg #hashimoto #kuchniabezglutenu #blogkulinarny #fotografiakulinarna #przepisy #bezglutenubezproblemu #alergiapokarmowa
🎂Bezglutenowy tort porzeczkowy 🎂 Tak wiem, 🎂Bezglutenowy tort porzeczkowy 🎂

Tak wiem, przepis obiecałam już 3 tygodnie temu. Dopiero wczoraj miał możliwość go napisać, gdyż wczoraj pierwszy raz od 3 tygodni nie wyję z powodu bólu jelit 😢 🙂 

🔹każdą warstwę biszkoptu piekłam na osobnej blaszce 
🔹nie wiem jak biszkopt będzie wyglądał upieczony w całości i czy łatwo będzie go podzielić na 3 części 
🔹krem porzeczkowy jest mocno porzeczkowy 🥰 jeśli wolicie delikatniejszy smak, dodajcie mniej dżemu
🔹całej rodzince mega smakował (musiał szybko robić zdjęcia bo znikał w mig 🤣) mam nadzieję, że i Wam będzie 🥰 
🔹pomimo skomplikowanego opisu, tort w rzeczywistości jest prosty w przygotowaniu, ale czasochłonny 

Lista składników na kolejnych zdjęciach a dokładny opis przygotowania na blogu 🔹kuchniabezglutenu.pl🔹

#bezglutenu #bezglutenowy #bezglutenubezproblemu #tortbezglutenowy #biszkoptbezglutenowy #tort #urodziny #torturodzinowy #porzeczka #celiakia #wzjg #hashimoto #niedoczynnośćtarczycy #wiemcojem #dokawy #ciasto #przepisy #bezglutenowytort #słodycze #blogkulinarny #fotografiakulinarna
"Chleb bezglutenowy i inne wypieki" Agnieszki Bedn "Chleb bezglutenowy i inne wypieki" Agnieszki Bednarskiej, miałam okazję przeczytać dzięki uprzejmości wydawnictwa Pascal @wydawnictwo_pascal_books za co bardzo dziękuje. 

Wiem, że wiele osób czeka na moją recenzję, dlatego nie przedłużając przechodzimy na sedna 🙂

Czy książka jest warta uwagi? Moim zdaniem zdecydowanie tak.

🔹znajdziecie w niej pełno przepisów, nie tylko na chleby czy bułki. Są tam też przepisy na pizze, foccacie czy słodkości jak ciasta, drożdżówki, pączki. Wszystkie przepisy są bez glutenu, nabiału i cukru. Na kolejnych zdjęciach załączyłam spis streści, żebyście mogli zbaczyć jakie przepisy zawiera książka. 

🔹dla mnie ogromnym plusem jest wstęp, gdzie Agnieszka udziela wielu cennych rad potrzebnych w bezglutenowej kuchni

🔹charakterystyka mąk - super rozdział, w którym autorka dokładnie opisała większość wykorzystanych w książce mąk. Wiedza bardzo przydatna, zwłaszcza na początkowym etapie diety bg 😉

🔹przepisy są proste, dokładnie opisane i do każdego dodane jest zdjęcie
 
🔹Każdy przepis jest inny, w każdym są inne mąki i proporcje

🔹przepisów z wykorzystaniem owsa jest bardzo mało, dlatego jeśli go nie tolerujecie to przepisy sprawdzą się u Was idealnie

🔹Agnieszka w swoich przepisach łączy wiele rodzajów mąk jednorodnych - 5,6 a czasami i 7. Nie używa mixów, co jest super. Są oczywiście przepisy z mniejszą ilością mąk, ale jednak większość ma ich około 5-6. Piszę o tym, ponieważ wiem, że dla niektórcyh już 4 to dużo. 

PODSUMOWUJĄC - bardzo polecam Wam tę księżkę. 
 
🔔A TERAZ CZAS NA ROZDANIE🔔

Mam dla Was 2 egzemplarze książki "Chleb bezglutenowy i inne wypieki" 📚

🔸Co trzeba zrobić?
👉będzie mi bardzo miło, jeśli polubisz moje konto @kuchnia.bez.glutenu 
👉napisz z jakich mąk bezglutenowych najczęściej korzystasz w kuchni (max 3-4 rodzaje) 

🔔Wygrywają 2 losowo wybrane osoby.  Zabawa trwa od 23.02 do 25.02 do godz. 23:59. Wyniki 27/28.02.2021

Powodzenia 🙂
🥖Bułki z mąką jaglaną🥖 Przepis pochodzi 🥖Bułki z mąką jaglaną🥖

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Bednarskiej "Chleb bezglutenowy i inne wypieki". Przepis na nie znajdziecie na kolejnych zdjęciach. 

Bułką są proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto na początku jest bardzo rzadkie, ale z czasem gęstnieje na tyle, że ostatecznie nie ma problemu z formowaniem kształtu. Ja swoje za bardzo spłaszczamy na etapie wyrastania, dlatego nie są tak wysokie jak u Agnieszki. 

W smaku bułki są bardzo neutralne, żadna mąka nie przebija się smakiem, co według mnie jest dużym plusem. Dla podbicia smaku można je obsypać np makiem, sezamem, słonecznikiem...

Ponieważ w składzie bułek jest sporo łusek babki jajowatej, ich konsystencja zaraz po upieczeniu jest dosyć gumowata. Należy je porządnie schłodzić przed krojeniem. 
Mi osobiście konsystencja tych bułek trochę przeszkadzała, nie przepadam za pieczywem ze sporą ilością łusek. Wiem natomiast, że wielu osobom bułki te przypadną do gustu, ze względu na to, że długo (jak na bezglutenowe) pozostają miękkie i wilgotne. 

Jeśli interesuje Was moja opinia o książce, zapraszam do kolejnego posta - tutaj już się nie zmieści. 

#bezglutenu #bezlaktozy #wiemcojem #kuchniabezglutenu #przepisy #celiakia #bułkibezglutenu #pieczywodomowe #pieczywobezglutenowe #hashimoto #fotografiakulinarna #blogkulinarny #bezglutenowe #domowewypieki
🧇Bezglutenowe gofry na serku mascarpone 🧇 S 🧇Bezglutenowe gofry na serku mascarpone 🧇

Szybkie, proste i co najważniejsze bardzo smaczne. Zrobione tylko na dwóch mąkach - mące ryżowej i ziemniaczanej. 

U mnie wersja bez cukru, gdyż gofry jem zarówno na słodko jak i słono. 

Jeśli chodzi o inne słodziki niż cukier, to ja za nimi w gofrach nie przepadam. Powodują, że wafle są miękkie i mniej chrupiące - takie moje zdanie 😉 

Lista składników na drugim zdjęciu i na blogu 🔹kuchniabezglutenu.pl🔹

#bezglutenu #bezglutenowe #wiemcojem #zdroweprzepisy #celiakia #hashimoto #wzjg #gofry #bezglutenowegofry #gofrybezglutenu #śniadanie #smacznie #domowejedzenie #blogkulinarny #fotografiakulinarna #glutenfreefood #przepisy #przepisybezglutenowe
🍩Bezglutenowe pączki na śmietanie🍩

Według mnie najlepsze zarówno pod względem smaku jak i trwałości (długo są świeże). 

Co zamiast łusek babki? Odpowiedź jest na blogu 😉

Przepis wraz ze zdjęciami krok po kroku znajduje się na blogu 🔹kuchniabezglutenu.pl🔹 a lista składników na drugim zdjęciu. 

#bezglutenu #bezglutenudieta #bezglutenowe #bezlaktozy #pączki #pączkibezglutenowe #bezglutenoweprzepisy #przepisy #przepisbezglutenu #tłustyczwartek #wiemcojem #blogkulinarny #fotografiakulinarna #smacznie #dokawy #slodycze #celiakia #wzjg #hashimoto #niedoczynnośćtarczycy #dietabezdiety #dietabezglutenowa #alergiapokarmowa
🥞Moje ulubione naleśniki bezglutenowe 🥞 To 🥞Moje ulubione naleśniki bezglutenowe 🥞

To kolejny przepis z Waszych próśb. Kilka osób chciało, żebym pokazała jakie naleśniki robię najczęściej. Ot takie, owsiano ryżowe z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Naleśniki są elastyczne, nie pękają, łatwo się przewracają i są neutralne w smaku 🥰 Polecam. 

Przepis na blogu 🔹kuchniabezglutenu.pl🔹 a lista składników na drugim zdjęciu. 

#bezglutenu #bezglutenowe #nalesniki #nalesnikibezglutenowe #bezglutenubezproblemu #bezglutenowenalesniki #sniadanie #zdroweprzepisy #przepisy #blogkulinarny #fotografiakulinarna #wiemcojem #smacznie #domowejedzenie #dietabezdiety #dietabezglutenowa #celiakia #hashimoto #niedoczynnośćtarczycy #wzjg
🥠Chrust faworki smażone, pieczone, z jajkiem, 🥠Chrust faworki smażone, pieczone, z jajkiem, bez jajka, z łuskami babki, z siemieniem🥠

Dodaje post ponownie - poprzedni musiałam usunąć ze względu na błąd w składzie, którego nie zauważyłam 🤦‍♀️ 

Pytacie się o przepis na chrust/faworki. W tym roku nowego nie ma, ale na blogu jest kilka wersji z poprzedniego roku 🥰
🔹smażone z łuskami
🔹pieczone z jajkiem i łuskami 
🔹pieczone bez jajka z mielonym siemieniem 

Wersje pieczoną bez jajka można też smażyć - sama tego nie robiłam, ale otrzymałam komentarz, że wychodzą dobre 🥰

Ciasto jest elastyczne i łatwo się wałkuje, ponieważ jest robione metodą jak na pierogi 😉 

Dokładne przepisy znajdziecie na blogu w zakładce OKAZJE - TŁUSTY CZWARTEK a lista składników  na kolejnych zdjęciach 🙂 

#bezglutenu #bezglutenowo #przepisy #tłustyczwartek #glutenfree #wiemcojem #blogkulinarny #fotografiakulinarna #smacznie #słodycze #dokawy #hashimoto #wzjg #celiakia #bezjajek #alergiapokarmowa #chrust #faworki #chrustbezglutenu #faworkibezglutenowe #bezglutenoweprzepisy #przepisybezglutenowe #zdroweprzepisy #domowewypieki #dietabezglutenowa
🍌Mini paczki bez glutenu i jajek 🍩 Oto one 🍌Mini paczki bez glutenu i jajek 🍩

Oto one ☺️ Pączusie bez glutenu i jajek. Na serku homogenizowanym z bananem. Dla mnie zarówno smak jak i konsystencja mega💪 Świeżość utrzymują dosyć długo - ostatni pączek został zjedzony 7 godzin po smażeniu i nadal był dobry 🙂 

Po odpowiedź co zamiast łusek zapraszam na bloga, tam wszystko wytłumaczyłam. 
Sposób przygotowania pączków jest podobny do tych ostatnich, opis wraz ze zdjęciami krok po kroku znajduje się również na blogu. 

A lista składników potrzebna do przygotowania pączków jest na zdjęciu 3 🙂 

Dokładny przepis na blogu 🔹kuchniabezglutenu.pl🔹

#bezglutenu #bezglutenubezproblemu #bezglutenowe #bezdrożdży #bezjajek #pączki #pączusie #pączkibezglutenowe #banan #alergiapokarmowa #wiemcojem #tłustyczwartek #tlustyczwartekbezglutenu #blogkulinarny #fotografiakulinarna #wzjg #hashimoto #celiakia #dokawy #słodycze#niedoczynnośćtarczycy #glutenfree #przepisy
🍩Pączusie na serku homogenizowanym w wersji b 🍩Pączusie na serku homogenizowanym w wersji bezglutenowej 🍩

Trochę to zajęło (niestety choroba nie wybiera) ale udało się 💪 Lista składników znajduje się na trzecim zdjęciu a dokładny przepis na blogu. Polecam przeczytać wstęp, w którym wytłumaczyłam dlaczego ten przepis najbardziej mi odpowiada (w sumie bardziej dlaczego pozostałe nie odpowiadały) - dla tych co nie wiedzą - eksperymentowałam z 4 różnymi mieszankami 😁 Oprócz tego na blogu znajdzie zdjęcia krok po kroku jak robię te pączusie 👣 

Najważniejsze - konsystencja ciasta ma być miękka ale na tyle zwarta, żeby można było uformować z niego delikatne kuleczki - wytłumaczyłam to na blogu. 

W razie pytań piszcie śmiało 😉 Zapraszam na bloga 🔹kuchniabezglutenu🔹 i na trzecie zdjęcie listę składników. 

#bezglutenu #bezglutenubezproblemu #bezglutenudieta #dietabezglutenowa #bezglutenowe #celiakia #wiemcojem #pączki #pączkibezglutenowe #pączusie #serekhomogenizowany #wzjg #hashimoto #glutenfree #blogkulinarny #smacznie #tłustyczwartek #słodycze #dokawy #alergiapokarmowa #fotografiakulinarna
🍞Chleb owsiano ryżowy na kefirze🍞 Dawno ni 🍞Chleb owsiano ryżowy na kefirze🍞

Dawno nie było pieczywa, postanowiłam więc stworzyć coś nowego 😉 Chlebek jest w miarę neutralny w smaku, jednakże jeśli nie lubicie smaku płatków owsianych nie polecam go robić, gdyż mimo wszystko są wyczuwalne. 

Lista składników na trzecim zdjęciu, a dokładny opis na blogu 🔹kuchniabezglutenu.pl🔹 

#bezglutenu #bezglutenowe #bezglutenubezproblemu #celiakia #chleb #chlebbezglutenowy #pieczywobezglutenowe #blogkulinarny #wiemcojem #zdroweprzepisy #przepisy #alergiapokarmowa #wzjg #domowewypieki #bezglutenoweprzepisy
🫔Tortille wrapy bez glutenu🫔 Na blogu znajd 🫔Tortille wrapy bez glutenu🫔 
Na blogu znajdziecie dwa przepisy, według mnie najlepsze, najsmaczniejsze. 

Na 4 i 5 zdjęciu jest lista składników, potrzebnych do ich przygotowania. 

Zaraz też wrzucę na stories film, krok po kroku jak je robię. Zobaczycie, że ich przygotowanie wcale nie jest straszne 😉 

#bezglutenu #bezglutenowe #bezglutenubezproblemu #tortilla #tortillawrap #wrapbezglutenowy #tortillabezglutenowa #celiakia #wiemcojem #zdroweprzepisy #przepisy #smacznie #hashimoto #niedoczynnośćtarczycy #bezlaktozy #bezjajek #bezdrożdży #alergiepokarmowe #blogkulinarny #wzjg
Load More... Follow on Instagram

Meta

  • Zaloguj się
  • Kanał wpisów
  • Kanał komentarzy
  • WordPress.org

Tutaj jestem

Przepisy kulinarne
przepisy kulinarne
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Facebook
Facebook
Pinterest
Instagram