- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Bezglutenowe placuszki z serkiem ricotta

Bezglutenowe placuszki z serkiem ricotta

Mega szybkie i proste pancakes dla fanów sera ricotta. Według mnie ser ten jest wyczuwalny w placuszkach, więc jeśli nie przepadacie za nim, to pancakes mogą nie przypaść Wam go smaku. Do ich zrobienia użyłam tylko dwóch rodzajów mąk : ryżowej od Incola oraz skrobi ziemniaczanej.  Standardowo do placuszków nie dodałam cukru, ale jeśli chcecie możecie wsypać 1-2 łyżki. Ja zdecydowanie wolę po usmażeniu posypać cukrem pudrem, lub oblać syropem klonowym. Placuszki najlepsze są na ciepło, dlatego polecam zrobić je tuż przed podaniem. 

*Wpis powstał w ramach współpracy z firmą Incola. Produkty tej firmy możecie kupić np w sklepie internetowym Jedzbezglutenu.pl, sklep-zdrowia.eu czy sklepbezglutek.pl

Bezglutenowe placuszki z serkiem ricotta 

Składniki na ok 15 placuszków

 

PRZYGOTOWANIE

 

Smacznego 🙂