Przepis na bezglutenowe spaghetti z awokado. Jeśli jak ja jesteście fanami awokado, ten przepis jest dla Was. Idealne na szybki obiad, ponieważ zrobienie go zajmuje dosłownie 20 minut. Nie radzę robić tego dania z wyprzedzeniem, ponieważ awokado szybko ciemnieje.
Składniki na 2 porcje
- 150g makaronu bezglutenowego spaghetti
- 1 dojrzałe awokado
- garść świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki soku z limonki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 60g sera feta
- pomidory koktajlowe
PRZYGOTOWANIE
- Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
- W tym czasie przygotować pastę z awokado. Do naczynia włożyć awokado, czosnek, oliwę, bazylię i sok z limonki. Zblendować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli trzeba, dodać soku z limonki.
- Ugotowany makaron wymieszać z pastą z awokado. Podzielić na dwie części. Na koniec dodać ser feta i pomidorki.
Smacznego 🙂
Polub i zasubskrybuj: