- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Bezglutenowe taratuszki

Bezglutenowe taratuszki

To nic innego jak pulchne faworki na kefirze. Od kiedy zobaczyłam jak smakowicie wyglądają, postanowiłam przygotować je w wersji bezglutenowej. Czy były tak smaczne jak wyglądały? Szczerze, mnie ich smak nie urzekł i uważam iż nasz tradycyjny chrust smakuje o wiele lepiej. Dla mnie bezglutenowe taratuszki smakują trochę jak oponka albo pączek serowy, z tą różnicą iż są bardziej płaskie i robią się szybkiej suche. Moje świeżość utrzymały przez około 4 godziny. A ponieważ w ciągu tak krótkiego czasu nie daliśmy rady zjeść wszystkich, odgrzewaliśmy je później w kuchence mikrofalowej. Świeżość odzyskały ale jak dla mnie rewelacji nie było. Pomogło trochę polanie ich domowej roboty dżemem lub większą ilością cukru pudru 🙂

Czym można zastąpić łuski babki jajowatej?

 

Bezglutenowe taratuszki

Składniki na około 40 szt

 

PRZYGOTOWANIE

Smacznego 🙂