- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Chleb ryżowo jaglany

Chleb ryżowo jaglany

Bardzo podobny do chleba jaglano ryżowego pieczonego w garze. Dużo osób pytało o coś podobnego tylko z keksówki, więc proszę bardzo 🙂 Chleb ryżowo jaglany jest neutralny w smaku, wilgotny. U mnie od trzeciego dnia przechowywany był w lodówce. Ale ja chleby trzymam w woreczku foliowym, a tam szybciej łapią pleśń. Jeśli przechowujecie je w woreczku materiałowym zapewne szybciej wyschną niż spleśniałą. 

Producent mąki podany w nawiasie to nie współpraca (jeśli takowa będzie, post zostanie oznaczony). Mąką mące jest nierówna, jedna chłonie płyny mocniej inna słabiej, dlatego postanowiłam podawać mąki, na których uzyskałam danie widoczne na zdjęciach.  

 

Chleb ryżowo jaglany – składniki i przygotowanie

Składniki na blachę 20×10 cm

 

PRZYGOTOWANIE

Smacznego 🙂