- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Ciasteczka rożki bez glutenu i jajek

Ciasteczka rożki bez glutenu i jajek

Kruche ciasteczka rożki bez glutenu i jajek z marmoladą, dżemem, czekoladą lub z czym tylko chcecie. Ja osobiście polecam z lekko kwaśnym dżemem np z czerwonej lub czarnej porzeczki, gdyż takie ciasteczka smakowały nam najlepiej. Z czekoladą według mnie wyszły za bardzo mdłe, ale jak kto lubi 🙂 Żeby ciasto dobrze się wałkowało musi być schłodzone, w innym przypadku będzie miękkie i przyklejało się do stolnicy i wałka. 

Nie wiem, ile czasu ciasteczka można przechowywać, gdyż za każdym razem rożki znikały w przeciągu dnia.

 

Ciasteczka rożki bez glutenu i jajek 

Składniki na około 25-35 sztuk

PRZYGOTOWANIE

 

 

 

Smacznego 🙂