- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Ciasto kakaowe z bananami

Ciasto kakaowe z bananami

Coś a’la chlebek bananowy tylko z modyfikacjami. Ciasto jest przepyszne. Mocno kakaowe, wilgotne, delikatnie słodkie. Piekłam je dwa razy. Za każdym razem znikało w mig, więc nawet nie jestem w stanie napisać ja długo zachowuje świeżość. Dwa dni na pewno, ale jakie jest w dniach kolejny, tego niestety nie wiem. Ciasto kakaowe z bananami możecie po wystudzeniu polać czekoladą, posypać cukrem pudrem lub zjeść bez żadnych dodatków. Do środka można dodać orzechy np laskowe będą super pasować, u mnie ze względu na alergie orzechów brak. 

A tutaj chleb bananowy w wersji bez glutenu i nabiału – Chlebek bananowy bez glutenu i nabiału.

 

Ciasto kakaowe z bananami – składniki i przygotowanie

Składniki na blachę 20×10 cm

 

PRZYGOTOWANIE (mieszałam ręcznie)

Smacznego 🙂