- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Ciasto kakaowe z truskawkową galaretką

Ciasto kakaowe z truskawkową galaretką 

Pomysł na to ciasto zaczerpnęłam ze strony Mała Cukierenka, jednakże wprowadziłam do niego sporo zmian. Po pierwsze zamieniłam składniki, aby ciasto kakaowe z truskawkową galaretką było bezglutenowe, po drugie biała pianka jest śmietankowa a nie kawowa, tak aby mogły ciasto mogły jeść również dzieci. Po trzecie galaretkę truskawkową zrobiłam po swojemu, gdyż tak nam bardziej smakowała.

Polecam Wam to ciasto bo jest przepyszne. Spód jest mocno kakaowy, jak deserowa czekolada. Dla mnie idealne, ale jeśli nie lubicie mocno kakaowych ciast, dodajcie trochę mniej kakao. Standardowo ciasto nie jest mocno słodkie, dlatego jeśli chcecie, możecie do masy śmietanowej dodać więcej cukru – według gustu. Ciasto należy przechowywać w lodówce, a przed podaniem polecam wyciągnąć ok 15 minut wcześniej.

 

Ciasto kakaowe z truskawkową galaretką 

Składniki na blachę 24×24 cm lub tortownicę o średnicy 26 cm

CIASTO

GALARETKA TRUSKAWKOWA

MASA

NASĄCZENIE

 

Ciasto kakaowe z truskawkową galaretką – przygotowanie 

CIASTO
GALARETKA
MASA I PRZEKŁADANIE

Smacznego 🙂