- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Cynamonki bez glutenu

Cynamonki bez glutenu

Drożdżowe bułeczki z nadzieniem cynamonowym. Aczkolwiek nadzienia podanego w przepisie poniżej nie musicie się trzymać. Możecie do środka dodać twaróg, masę makową, czekoladę, rodzynki, marmoladę lub co tylko chcecie. U mnie za pierwszym razem były z nadzieniem cynamonowym, wyszły super, wszystkim bardzo smakowały. Za drugim, ciasto posmarowałam najpierw masą cynamonową a potem dodałam jeszcze uprażone jabłka. Bułeczki wyszły jeszcze lepsze, gdyż dzięki jabłkom cynamonki były jeszcze bardziej wilgotne.

 

Cynamonki bez glutenu – składniki i przygotowanie

Składniki na 12-18 sztuk

NADZIENIE

LUKIER – przeważnie robię na oko

 

PRZYGOTOWANIE

Smacznego 🙂

 

 

Polub i zasubskrybuj: