- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Drożdżówki bez glutenu laktozy i jajek

Drożdżówki bez glutenu laktozy i jajek

Bułki w smaku są pyszne. Jabłko z cynamonem idealnie do siebie pasują. Drożdżówki bez glutenu laktozy i jajek są wyrośnięte, pulchne, delikatnie słodkie, czyli jednym słowem takie jak powinny być 🙂 Ale najlepiej je zjeść w ciągu 3-4 godzin. Nie oznacza to, iż później bułki nadają się do wyrzucenia. Nie, po prostu po tym czasie zaczynają twardnieć i są bardzie kruche.  Polecam dodać sporą ilość owoców, dzięki czemu bułeczki będą bardziej wilgotne. Jeśli po kilku lub kilkunastu godzinach stwierdzicie, iż bułki są zbyt kruche/twarde nic straconego. Wystarczy je podgrzać (w kuchence mikrofalowej, piekarniku lub na patelni pod przykryciem) i ponownie zrobią się miękkie, choć już nie tak dobre jak świeżutkie 🙂

Inne wypieki bez jajek, jakie znajdziesz na blogu to np:

 

Drożdżówki bez glutenu laktozy i jajek

Składniki na 6 bułek

Kruszonka (można zrobić podwójną porcję)

Drożdżówki bez glutenu laktozy i jajek – przygotowanie

Smacznego 🙂