- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Kakaowy biszkopt z kremem i wiśniami

Kakaowy biszkopt z kremem i wiśniami

Mocno kakaowy biszkopt przełożony wiśniami oraz kremem na bazie śmietanki oraz serka mascarpone. Kakaowy biszkopt z kremem i wiśniami jest delikatnie słodkie, dlatego jeśli lubicie słodsze wypieki dodajcie do biszkoptu i masy więcej cukru. Inspiracją do tego wypieku był tort wiśniowy ze strony Małej cukierenki.

Nasączenie. Idealnie do tego ciasta sprawdziłoby się nasączenie na bazie wiśniówki, które nadałoby dodatkowego aromatu. W tym przypadku należy tak pomieszać wiśniówkę z wodą, aby na każdy blat było około 40-45 gramów płynu. U mnie ciasto jadła również córka, więc wszelki alkohol odpada. 

 

Kakaowy biszkopt z kremem i wiśniami

Składniki na formę 18×18 cm

BISZKOPT

Krem

Dodatkowo

Nasączenie – w opisie moje rady

 

Kakaowy biszkopt z kremem i wiśniami – przygotowanie

Biszkopt
Wiśnie – polecam zrobić zaraz po upieczeniu ciasta
Krem i przełożenie

Smacznego 🙂