- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Krem marchewkowy z batatem i pomidorami

Krem marchewkowy z batatem i pomidorami

Prosty i szybki w przygotowaniu przepis na pyszny krem marchewkowy/ Sycący, aromatyczny, bez zawartości glutenu i laktozy. 

Krem marchewkowy z batatem i pomidorami

Składniki na 4 porcje

PRZYGOTOWANIE

  1. Marchewkę i bataty umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Imbir i czosnek obrać i również pokroić.
  2. W garnku umieścić olej kokosowy. Dodać imbir i czosnek. Smażyć przez 1 minutę. Następnie dodać marchew, bataty, przyprawy i dokładnie wymieszać. Smażyć przez 1-2 minuty często mieszając. 
  3. Wlać pomidory, bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw. 
  4. Dodać mleko kokosowe i zmiksować na krem.
  5. Doprawić wg uznania chili i solą.

Smacznego 🙂