- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Muffiny bananowe czekoladowe (bez nabiału, z jajkami)

Muffiny bananowe czekoladowe

Mocno kakaowe babeczki bez nabiału i glutenu.  Muffiny bananowo czekoladowe z podanego przepisu wychodzą delikatnie słodkie. Jeśli lubicie wypieki słodsze, dodajcie więcej cukru oraz mleczną czekoladę lub dropsy. Wierzch można oblać dodatkowo czekoladą, lukrem lub udekorować bitą śmietaną. My takie muffiny najczęściej jemy z dżemem 🙂

Producent mąki podany w nawiasie to nie współpraca (jeśli takowa będzie, post zostanie oznaczony). Mąką mące jest nierówna, jedna chłonie płyny mocniej inna słabiej, dlatego postanowiłam podawać mąki, na których uzyskałam danie widoczne na zdjęciach. Od czasu do czasu postaram się dodać również link do konkretnego produktu, żeby osoby, które od niedawna są na diecie bezglutenowej wiedziały dokładnie o jakim produkcie pisze. 

 

Muffiny bananowe czekoladowe – składniki i przygotowanie

Składniki na 10 – 12 szt

 

PRZYGOTOWANIE

Smacznego 🙂