- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami to idealny pomysł na śniadanie czy kolację. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Jajka można pokroić w drobną kostkę, albo zmiksować, żeby konsystencja była bardziej kremowa. Idealna do chleba, bułek czy wafli.

Składniki na 1-2 porcje

PRZYGOTOWANIE

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać, ostudzić.
  2. Suszone pomidory umieścić z misce miksera i zmiksować. Można też rozdrobnić za pomocą blendera.
  3. Dodać jajka, ser feta, majonez, bazylię i ponownie zmiksować do uzyskania kremowej konsystencji.
  4. Doprawić solą i pieprzem wg uznania.

Smacznego 🙂

Polub i zasubskrybuj: