- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Płatki ryżowe z kokosem i mango

Płatki ryżowe z kokosem i mango

Idealne na szybkie i sycące śniadanie, aczkolwiek ja, czasami i na kolację je robię.  Bez glutenu i laktozy – jeśli użyjecie mleka roślinnego.

Inne propozycje na bezglutenowe śniadanie, które znajdziecie na blogu

 

Płatki ryżowe z kokosem i mango – składniki i przygotowanie

Składniki na 3 porcje

PRZYGOTOWANIE

  1. W garnku umieścić płatki i mleko. Często mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 1-2 minuty. Ściągnąć z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut.
  2. W tym czasie obrać mango i zblendować na mus (można też pokroić w kostkę).
  3. Po 10 minutach dodać pastę kokosową i ewentualnie mleko, jeśli płatki będą za gęste.
  4. Przełożyć do miseczek, dodać mango, wiórki kokosowe i dodatkowe owoce.