- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Precle bez glutenu

Precle bez glutenu

Idealne na przekąskę. Smakują jak grube, miękkie paluszki 🙂 Możecie je zrobić w wersji słodkiej lub słonej, jak lubicie. U mnie kilka było z solą morską, jeden na życzenie córki z orzechami i jeden z makiem. Wszystkie bardzo nam smakowały, zarówno te bez niczego jak i te przekrojone i posmarowane masłem.

Precelki zrobiłam w dwóch wersjach – z mąką gryczaną oraz bez niej. Które lepsze? Według mnie i mojego męża lepsze są te bez mąki gryczanej. Są neutralne, dzięki czemu ich smak jest bardziej zbliżony do pszennych precli czy paluszków.

Jak długo można przechowywać? Ja piekłam rano a wieczorem były jeszcze dobre. Podejrzewam, że następnego dnia musiałabym je podgrzać, żeby odzyskały świeżość.

Precle bez glutenu – składniki i przygotowanie

Z MĄKĄ GRYCZANĄ

Składniki na 3 precle

BEZ MĄKI GRYCZANEJ

Składniki na 3 precle

Dodatkowo

 

PRZYGOTOWANIE

 

 

 

 

Smacznego 🙂

 

Polub i zasubskrybuj: