2,6K
Sałatka z tuńczykiem i awokado
W okresie wiosenno letnim sałatki goszczą u mnie prawie codziennie. Uwielbiam, bo są szybkie w przygotowaniu, proste a do tego bardzo zdrowe 🙂 Postaram się wrzucać takie przepisy częściej – muszę tylko pamiętać o spisaniu składników (często robię na oko) i zrobieniu zdjęcia.
Sałatka z tuńczykiem i awokado – składniki i przygotowanie
Składniki na 1 porcję
- 2-4 liście sałaty lodowej
- ok 50 g tuńczyka (u mnie w sosie własnym)
- 1/4-1/8 awokado
- ok 30 g sera typu feta (u mnie w oleju z ziołami)
- 1 świeży ogórek gruntowy
- 1 łyżka oliwy (u mnie oliwa z zalewy od sera)
- koperek – ilośc wg uznania
PRZYGOTOWANIE
- Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki. Układamy na miej ser, ogórek pokrojony w plastry, kawałki akolado oraz tuńczyka – polecam wcześniej odsączyć.
- Wszystko polewamy oliwą i posypujemy koperkiem.
Smacznego 🙂