- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Sernik z malinami i białą czekoladą

Sernik z malinami i białą czekoladą

Najlepszy sernik jaki ostatnio jadłam. Połączenie kwaśnych malin i słodkiej białej czekolady idealnie do siebie pasuje. Masa jest delikatna i kremowa. Zrobiłam ją z serka wieluńskiego (Mój Ulubiony) którego uwielbiam i bardzo go Wam polecam. Do masy można użyć również twarogu sernikowego z wiaderka. Ciasto wyjdzie równie pyszne, ale masa będzie trochę mniej kremowa. Sernik z malinami i białą czekoladą przygotowałam bez dodatku skrobi w cieście. Według mnie wyszło super, ponieważ ciasto kruche nie jest tak bardzo delikatne jak to ze skrobią. W składzie jest dużo mąki owsianej i wiem, że zaraz pojawią się pytania o zamiennik, ale szczerze nie wiem jaką inną mąką ją zastąpić. Jeśli ktoś zamieni i ciasto wyjdzie dobre, będę wdzięczna za komentarz 🙂

 

Sernik z malinami i białą czekoladą – składniki i przygotowanie 

Składniki na tortownicę 25 cm

Ciasto 

Masa 

 

PRZYGOTOWANIE 

Smacznego 🙂