- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Miękkie pierniczki bez glutenu

Miękkie pierniczki bez glutenu

Kolejny przepis na miękkie pierniczki bez glutenu, tym razem wersja tylko z żółtkiem oraz innymi mąkami. Bez mąki owsianej, ponieważ wiem, że wiele osób nie może jej jeść. Tutaj link do przepisu na miękkie pierniczki alpejskie z całym jajkiem i mąką owsianą. Czym się różnią oprócz składników? Te są ciut bardziej miękkie i według mnie bardziej delikatne. Ale te wyszły mi grubsze, więc może dlatego takie odczucie. Tak czy siak wyszły równie pyszne jak alpejskie, więc bardzo Wam je polecam. 

Wpis powstał w ramach współpracy z firmą Sano Gluten Free, której mąki bardzo Wam polecam. Używam ich od kilku miesięcy i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Te, które wypróbowałam do tej pory sprawdzają się super. 

Miękkie pierniczki bez glutenu – składniki i przygotowanie 

Składniki na ok 25 pierniczków

 

PRZYGOTOWANIE

Ciasto po wymieszaniu

Smacznego 🙂