- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Placuszki mocno twarogowe

Placuszki mocno twarogowe

 

Przepyszne i ekspresowe placuszki idealne na śniadanie czy przekąskę. U mnie wersja bez cukru, ale możecie je zrobić na słodko, z cukrem lub słodzikiem, jak lubicie. Do ich przygotowania użyłam twarogu półtłustego trójkątnego. Mielony twaróg raczej tutaj się nie sprawdzi. Placuszki mocno twarogowe możecie przygotować bez mąki owsianej. Wystarczy zastąpić ją np mąką z sorgo, ryżową. 

A tutaj przepis na placuszki również twarogowe ale trochę inne i z owocami – Twarogowe placuszki z owocami bez glutenu.

Zachęcam do zajrzenia również na mój Instagram – kuchnia.bez.glutenu. Oprócz przepisów staram się dodawać filmiki z przygotowywania dań/wypieków. 

 

Placuszki mocno twarogowe – składniki i przygotowanie

Składniki na ok 12-15 placuszków 

 

PRZYGOTOWANIE

Smacznego 🙂