- Kuchnia bez glutenu - https://kuchniabezglutenu.pl -

Serowe pączusie bez glutenu

Serowe pączusie bez glutenu

Tworząc ten przepis eksperymentowałam ze składnikami, co ostatecznie przełożyło się na 4 różne przepisy – po eksperymentach miałam w domu około 60 pączków  🙂 Nie wrzucę jednakże wszystkich, gdyż dwa z nich od razu odrzuciłam a z dwóch pozostałych wybrałam najlepszy. Poniżej opiszę Wam pokrótce jakie przepisy  i dlaczego odrzuciłam, żebyście wiedzieli w razie czego jakich błędów nie popełniać, gdyście chcieli eksperymentować z własnymi składnikami.

Wchłanialność oleju. W poście sprzed roku Pączki serowe bez glutenu, opisałam dokładnie co należy zrobić, aby ograniczyć wchłanialność oleju. Zdanie to podtrzymuje:

Świeżość. Według mnie pączusie z tego przepisu najlepsze są do 5-6 godzin od usmażenia. Potem nadal są w miarę miękkie, ale jak to mówi mój mąż “należy czymś popić” 😉

Pamiętajcie, że na blogu jest już jeden przepis na serowe pączusie –Pączki serowe bez glutenu  . Polecam Wam go bardzo, gdyż pączusie na serku twarogowym (u mnie z wiaderka) są bardzo dobre, mięciutkie, puszyste. A dodatkowo w zakładce OKAZJE – TŁUSTY CZWARTEK inne karnawałowe smakołyki.

 

Serowe pączusie bez glutenu

Składniki na 12-15 malutkich sztuk

 

PRZYGOTOWANIE

Smacznego 🙂